LinkedIn, kişisel markanızı oluşturmak ve hatta kendinizi nişiniz içinde etkili bir düşünce lideri olarak kurmak için harika bir kanal. Bu kanalı kullanırken platformun faydalarını en üst düzeye çıkarmak için, nasıl çalıştığını, neyin en iyi yanıtı oluşturduğunu ve LinkedIn’in sağladığı çeşitli araçlarını optimum etki ile nasıl kullanabileceğinizi anlamanız gerekir.
Buna yardımcı olmak için bu yazıda, LinkedIn’de ne kadar etkili paylaşımda bulunmanız gerektiği, ne zaman göndermeniz ve ne göndermeniz gerektiği dahil olmak üzere; platformda daha etkili olmak için yapabileceğiniz 5 ipucunu ele alacağız.
Bu ipuçlarını takip ederek 2021 yılında daha güçlü ve etkin bir kullanıcı profili oluşturabilirsiniz:
- Fazla değil, düzenli içerik paylaşın
LinkedIn’de tutarlı bir gönderi sürecini sürdürmek önemli. Fakat unutmayın ki düzenli gönderi yayınlamak, çok fazla gönderi paylaşmak demek değil 😊
Yapılan araştırmalara göre, LinkedIn’de ayda 50 defadan fazla gönderi paylaşan kullanıcılar, gönderi başına ortalama 26 etkileşim alırken, ayda 30-50 kez paylaşım yapan kullanıcılar ise ortalama 56 etkileşim alıyor. Ortalama olarak 30’dan az gönderi paylaşanların ise daha da fazla etkileşim aldıkları görülüyor.
Buna dayanarak, haftada en az 2-3 kez gönderi paylaşmanız önerilirken, en yüksek etkileşim oranı için ayda en fazla 30 paylaşım yapmalısınız.
Buna ek olarak gönderi yayınladığınız zaman dilimi de önemli. LinkedIn’de özellikle de sabah saatleri etkileşimin yüksek olduğu saatler.
- Çok fazla otomasyon kullanmaktan kaçının
Otomasyon büyük bir zaman kazandırıcı olabilir ancak aynı zamanda görünürlüğünüze zarar da verebilir. LinkedIn’in sistemleri, kullanıcıların otomasyon kullandığını tespit edebilir ve bu durum sonucunda gönderileriniz gizlenebilir. LinkedIn’de otomasyon araçlarını kullanacaksanız, gönderi sayınızı ayda en fazla 30 kez ile sınırlamaya çalışmalısınız.
- İçeriklerinizi görsel veya videolar ile zenginleştirin
Araştırmalar, resimli makalelerin toplamda %94 daha fazla görüntülendiğini gösteriyor. Aynı zamanda bir gönderiye videolar, slaytlar veya podcast’ler eklendiğinde bu görüntülenme oranı daha da artıyor.
Buna ek olarak, içeriklerinize eklediğiniz video vb. linkler ile kullanıcıları başka bir siteye yönlendirmek yerine, bu içerikleri doğrudan LinkedIn’e de yüklemeyi tercih edebilirsiniz. Örneğin, bir video yayınlıyorsanız, bir YouTube bağlantı linki eklemek yerine onu direkt LinkedIn’e yüklemek görüntülenme açısından daha fazla etki yaratır.
- Satış yapmayın
Yaptığınız işinizi pazarlamak istiyor olsanız da LinkedIn gönderilerinizde bu konuda fazla ısrarcı olmaktan kaçınmak en iyisi.
Bir reklam gibi görünüp insanları uzaklaştırabileceğiniz için, doğrudan ürününüz hakkında paylaşımda bulunmamaya çalışın. Düşünce liderliği tarzı sohbetler yapmak, her zaman kullanıcıların daha fazla ilgisini çekiyor ve eğer insanlar söylediklerinizden hoşlanırlarsa, gidip web sitenize veya ürün teklifinize bakıyorlar. Bu noktada en önemlisi LinkedIn’de etkileşim kurarak güçlü ilişkiler geliştirmek ve ağınızı yeni bağlantılar kurarak geliştirmek.
- LinkedIn ile Canlı Yayına Geçin
LinkedIn’i bir de canlı deneyin! 😊
Bu, bir monologdan misafirlerle yapılan bir webinara, planlanan bir etkinlikten spontane gelişen canlı yayına kadar her şey olabilir.
Pazarlamacıların yaklaşık % 79’u, canlı videonun daha özgün kitle etkileşimlerine yol açtığını söylerken, izleyicilerin % 82’si sosyal bir gönderiyi okumak yerine bir markanın canlı videosunu izlemeyi tercih ediyor.
Etkileşim oranlarına bakacak olursak, LinkedIn canlı videoları, normal video yüklemelerine kıyasla ortalama olarak 7 kat daha fazla tepki ve 24 kat daha fazla yorum alarak daha fazla etkileşim görüyor.
Etkin LinkedIn kullanımı ve içerik yönetimi konusunda profesyonel destek almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.
Kaynak: SocialMediaToday