LinkedIn’de ziyaret edeceğiniz herhangi bir profilde öncelikli olarak tüm profilin özeti olan kartvizit bölümünü görürsünüz. Burada kullanıcının ismi, profil resmi, iletişim bilgileri, mevcut pozisyonu, mezun olduğu okul gibi bilgiler bulunmaktadır. Bu genel bilgilerin yanı sıra kişilerin hedeflerine odaklı olarak özelleştirebileceği bir kısım bulunmaktadır: LinkedIn Başlıkları (Headline).
Birçok kullanıcı, profillerini oluştururken bu kısmı es geçmekte ve sıklıkla “A firmasında B görevlisi” gibi Başlıklar ortaya çıkmaktadır. Tamamen sizi yansıtacak bir Başlık kullanmanız hem profil görünürlüğünüzü artıracak hem de profesyonellerden oluşan bu platformda kişisel markanızı öne çıkaracaktır. Akılda kalıcı Başlıklar oluşturmak için takip edebileceğiniz bazı yöntemler şunlardır:
- Yalnızca anahtar kelimeler kullanmak
Bu, muhtemelen bir Başlık yazmanın en yaygın yoludur. Başlık yazısına anahtar kelimelerin eklenmesi, işe alım yetkililerinin veya iş insanlarının LinkedIn’de yaptıkları aramalarda ilgili profilleri bulmasını sağlar. Birçok kullanıcı, LinkedIn Başlıklarının değerli bir yatırım olduğuna ve şu anki unvanınızın yanı sıra anahtar kelimeler içermesinin önemli olduğuna inanmakta.
Başlığınızı oluştururken unvanınızın ardından uzmanlık alanlarınızı özetleyen anahtar kelimelerle başlayabilirsiniz. Örneğin:
İş Geliştirme Uzmanı | Proje Yönetimi | İş Analizi
- Yalnızca kısa açıklama kullanmak
Kendi işini yapan bireylerin, Başlıklarında kişisel bir kartvizitte yazılanlara benzer bir açıklama yazmaları daha olasıdır. Örneğin:
KOBİ’lerin satış geliştirme süreçlerine destek sağlıyorum.
Böyle bir açıklama yazmanın başka bir yolu da “Gelirinizi sürekli olarak nasıl %150 artırabileceğimi bana sorun” gibi bir soruyla başlamaktır. Bu, dikkat çekmek ve ilgi uyandırmak için iyi bir yöntemdir.
- Kısa açıklama ve anahtar kelimeleri bir arada kullanmak
Önce açıklama, ardından anahtar kelimeler. Güçlü Başlıkların bir unsuru, işverenlere veya iş ortaklarına ne sunduğunuzu karşı tarafa aktaran bir cümle içermesidir. Kim olduğunuzu ve sunacağınız değeri doğru bir şekilde betimleyerek kişisel markanızı etkili bir şekilde güçlendirir. Anahtar kelimelerse aramalar için önemlidir. İşe alım yetkililerinin veya potansiyel iş ortaklarının sizi bulmasına yardımcı olan şeylerdir.
Önce anahtar kelimeler, sonra açıklama. Başlığın ilk kısmı alanınızla ilgili anahtar kelimelerle doludur ve ikinci kısmıysa masaya getireceğiniz değerin net bir örneğini veren cümledir. Bu yöntem, kişinin ne yaptığını ve uzmanlık alanlarını açıkça söyler.
Hibrit model (anahtar kelimeler, açıklama, anahtar kelimeler). Başka bir seçenek de Başlığınıza anahtar kelimelerle başlamak, markanızı yansıtan bir cümle eklemek ve ardından anahtar kelimelerle bitirmektir.
- Emoji eklemek
Bazı LinkedIn üyeleri, Başlıklarına emojiler de eklemekte. Emojiler siyah veya renkli olabilir. Renkli kullansanız da kullanmasanız da emojiler okuyucunun dikkatini Başlığınıza çeker. Emoji kullanırken aşırıya kaçmamaya dikkat edin!
Dikkat etmeniz gereken bir diğer şeyse, insanların ana sayfa akışında yalnızca fotoğrafınızın ve başlığınızın görünmesidir. Ancak, başlığınızın tamamı ilk bakışta görünmemektedir: Profilinize girmeden isminizi akıştan görmüş bir LinkedIn kullanıcısı, Başlığınızın yaklaşık 70 karakterini veya 10 kelimesini görür. Hedefinize bağlı olarak ve bu görüntülenme sınırı da göz önünde bulundurarak, belirli bir stil seçebilirsiniz. Örneğin, iş arayanlar yalnızca anahtar kelimeleri kullanmayı tercih edebilir; kendi işini yapan bireylerse kısa açıklamaları veya hibrit yöntemi tercih edebilir.
Kaynak: https://thingscareerrelated.com/2022/02/17/4-ways-to-write-a-memorable-linkedin-profile-headline/