Şu anda LinkedIn sosyal medyada pazarlama ve ağ oluşturma, özellikle de B2B pazarı için bir numaralı sosyal ağ konumundadır. Kullanıcılar yeni bağlantılar yaratma yoluyla potansiyel müşteriler bulmak ve yeni iş anlaşmaları bağlamak için LinkedIn’I etkin kullanmanın yolları peşinde. Siz de firmanızı, iş kolunuzu tanıtmak, marka bilinirliğinizi artırmak, kendinizi bir düşünce lideri olarak öne çıkarmak, yeni müşteriler ve bu arada yeni çalışanlar bulmak istiyorsanız yapabileceğiniz çok şey var.
Diğer sosyal medya araçlarında reklamsal çalışmalar gibi görünen pek çok yaklaşım, LinkedIn’de çabasızca ve doğal bir şekilde oluşur. Profesyonelin kendi birikimleri üzerinden aktarılan deneyimleri en iyi tanıtım aracına dönüşür.
Şirketlerin kendi dolaylı tanıtımları için yapabileceklerini özetlersek;
Çalışan profillerinin optimize edilip şirket sayfasına bağlanması
Çalışanlarınızın iyi görünmesi şirketinizin de iyi görünmesi demektir. Bazı şirketler için üst ve orta yönetim bazıları için de tüm çalışanların profillerinin all-star seviyesinde iyi düzenlenmiş, yani tüm bölümleri tam ve iyi şekilde doldurulmuş olması ve şirket sayfasına bağlanmış olması şirket imajını inanılmaz derecede pozitif şekilde etkiler. Her ne kadar kişiler birey olarak LinkedIn’de var olsa da bireyler toplamda şirketi temsil eder.
Güçlü bir kurumsal sayfa oluşturulması
LinkedIn’de kurumsal sayfa oluşturmak kolay olmakla birlikte, sizi mükemmel bir şekilde anlatan ve tanıtımınızı yapan bir sayfa yaratmak o kadar da kolay değildir. Tüm bölümlerin eksiksiz doldurulması kadar, logonuzdan seçeceğiniz profil resmine, hakkında kısmında kullanacağınız anahtar kelimelere, işinizi anlatış şeklinize, sayfanızdan yayınladığınız içeriklere kadar her şey amaca yönelik yapılmalıdır.
80/20 tanıtım modeli
Bu tanıtım modeli şirket sayfanızda sadece %20 şirketinizin reklamını yapmak demektir. Yani içeriklerinizin sadece %20′si direkt işinizin tanıtımı/reklamı olmalı. %80 olarak da takipçilerinize, genel iş dünyası, sektörel gelişmeler, dünyada olup bitenler, içinde yer aldığınız sosyal sorumluluk projeleri ya da eğlendirici ve eğitici bulduğunuz içerikler ve başarı hikayeleri sunmalısınız. Aksi takdirde fazla reklam kokan bir sayfa itici görünür.
Doğal ve orijinal yaklaşım
Hem şirket sayfanız hem de bireysel profilleriniz üstteki anlatılanlara uygun, minimum reklam kokmayan bir imajınız da mevcut, şimdi düzenli içerik yayınlamanız, bu içeriklerde sorular sorarak, yorumlar isteyerek, potansiyel müşterileri organik bir şekilde kendinize çekmeniz gerekli. Karşılıklı yorumları teşvik edip etkileşim yaratan içerikler üretebilirseniz potansiyel B2B müşterilerinizin ilgisini çekip doğal bir ilişki geliştirebilirsiniz. Takipçilerinizden gelen yorumlara da özenle yazılmış güzel cevaplar vererek etkileşimi en üst seviyeye çıkartabilirsiniz.