Kurumların işe alım stratejilerini belirli periyodlarla yeniden değerlendirmeleri günümüz şirketleri için bir olmazsa olmazdır çünkü yetenek kazanımı manzarası her geçen gün büyük bir hızla değişmektedir. O zaman siz siz olun, bir sonraki değerlendirmede bu LinkedIn Yetenek Çözümleri raporunun sunduğu ilgi çekici detaylara muhakkak göz atın. 👇
1. Küresel işgücünün %70’i aktif olarak iş aramıyor.
Evet yanlış duymadınız, dünya genelindeki işgücünün %70’i iş arayışı konusunda pasif adaylardan oluşuyor fakat bu tabii ki daha iyi bir iş fırsatına açık olmadıkları anlamına gelmiyor. Pasif adayların dikkatini çekmek için iş ilanları ve fuarların ötesine geçmeli, işveren markanıza yatırım yaparak bu kişilerin kurumunuza başvuru yapmasını sağlamalısınız.
2. İnsanların iş değiştirmesinin bir numaralı nedeni “kariyer gelişim fırsatı”.
Kurumunuza kazandırdığınız yetenekleri içeride tutmak ayrı bir meseledir. Bir yazılım mühendisi her yerde yazılım mühendisliği yapabilir, peki sizin kurumunuzun sağladığı fırsatlar neler? Bu avantajlar ne olursa olsun muhakkak kariyer gelişim fırsatları da içermeli ve çalışanlara maddi avantajların yanında öğrenme, büyüme ve ilerleme fırsatı da sunmalıdır.
3. İş teklifi kabul oranını arttırmak için dikkat edilecekler: tazminat, mesleki gelişim ve iş-yaşam dengesi.
Yeni bilgisayar, havalı eşyalar hepimizin zaten sunduğu şeyler öyle değil mi? LinkedIn bulgusuna göre kişileri resmi bir iş teklifini kabul etmeye iten en önemli nedenler şeffaf tazminat detayları, sunulan mesleki gelişim fırsatları ve iyi bir iş-yaşam dengesi. Bu yüzden tekliflerinizi hazırlarken bu 3 detaya dikkat edin ve bunları havada bırakmamaya özen gösterin.
4. Aday önerilerini dikkate alın.
Aday bulmakta zorlanıyorsanız çalışanlarınızı muhakkak arayışınızdan haberdar edin ve onlardan yardım isteyin. Ne mi yapabilirler? Haydi bir sonraki maddede görelim.
5. Şirketler, çalışan ağlarından yararlanarak yetenek havuzlarını 10 kat daha genişletebilir.
Yetenek kazanımı için çalışanlarınızın kişisel ağlarını kullanıyor musunuz? Onları muhakkak iş ilanlarınızı ve sosyal medya adreslerinizi paylaşmaya teşvik edin. Bu basit strateji ilanlarınızın görünme oranını gözle görülür şekilde arttıracaktır.
6. Şirket web sitesi, LinkedIn ve sosyal medya en iyi işveren markası yaratma araçları.
En iyi pasif yetenekleri şirketinize çekmenin bir numaralı yolu güçlü bir işveren markasıdır. İşveren markası kısaca kuruluşunuzu tercih edilen bir işveren olarak pazarlama ve konumlandırma pratiğidir. İlgili içerikleri dağıtmak için web sitesi, LinkedIn ve diğer sosyal medya araçlarından faydalanın.
7. Yapıcı geri bildirimde bulunduğunuzda yeteneklerin şirketinizi değerlendirme olasılığı dört kat daha artar.
Hiç kimse kötü haber vermeyi sevmez, ancak geri bildirimlerde açık ve dürüst olmak, bir kuruluşun işveren markasını korumasına ve gelecekte güçlü bir yetenek ağı oluşturmasına yardımcı olur.