LinkedIn’de içerik paylaşan kişilerin ve buna önem veren şirketlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Peki, belli bir hedef için yayınladığınız bu içeriklerin yeteri kadar dikkat çektiğini ve etkileşim aldığını düşünüyor musunuz?
Yayınladığınız içeriklerin dikkat çekmesi ve daha görünür olması için uygulayabileceğiniz 5 taktiği sizler için sıralıyoruz.
1-Okuyucuların yaklaşık %25-30’u “gelişmelerden geri kalma korkusu” dürtüsü ile bir yenilik haberi paylaştığınızı ya da son dakika bir gelişmeyi paylaştığınızı belirten cümlelerle içeriğinize başladığınızda otomatik olarak içeriğinizi okuyacaklardır.
Örnek: YENİ yayınladığımız içinde EN SON Linkedin trendlerini yazdığımız blog yazımıza bir göz atın!
2- Diğer bir %25’lik kısım ise içeriklerde bir “Sosyal Kanıt” arayacaklardır. İçeriklerinizde sayısal veriler kullanmanız işe yarayabilir. Eğer birçok kişi tarafından beğenilen bir içerik varsa bu tam onlara göredir.
Örnek: WOW! Linkedin trendlerini paylaştığımız son blog yazımızı 3 günde 100 binden fazla insan okudu!
3- %15’lik bir okuyucu kitlesi onlara soru sorarak ya da meydan okuyarak bir cümleye başladığınızda anında dikkat kesilir ve içeriği merak ederek okumaya başlar.
Örnek: Linkedin içeriklerinizdeki etkileşimi nasıl artıracağınızı biliyor musunuz? Bunun için son blog yazımızı mutlaka okumalısınız.
4- Farklı coğrafyalarda bu etki değişiyor olsa da %10’luk bir kitlenin içeriğinizin içinde içerikle ilgili herkes tarafından tanınan bir düşünce liderinin adı geçtiğinde ilgisi artmış oluyor.
Örnek: Geçtiğimiz günlerde Ryan Roslansky’nin (CEO of LinkedIn) paylaştığı Linkedin trendlerinden bahsettiğimiz blog yazımıza bir göz atın.
5- Kalan %25’lik bir okuyucu kitlesi ise “Duygusal” olarak etkilendiği içeriklerde daha uzun vakit geçiriyor. Bunun için gurur, ekip başarısı, mutluluk ya da hayal kırıklığı gibi duygularla ilgili hikayelere içeriğinizde yer verebilirsiniz.
Örnek: Ekip olarak harika bir iş çıkardık ve size Linkedin ile ilgili harika bir kaynak hazırladık.
Farklı psikolojik etkileri kullanarak içeriklerinizin aldığı etkileşimi artırmanız mümkün. Peki siz hangi gruba giriyorsunuz?
Kaynak: https://www.linkedin.com/in/richardvanderblom/