LinkedIn profilinizin kapatılması veya kaybolması durumuyla karşı karşıya kaldınız mı?
LinkedIn’de aktif olarak iş arıyorsanız veya kişisel markanızı en doğru şekilde temsil etmeye çalışıyorsanız LinkedIn profilinizin kapatılması veya kaybolması sizin için olabilecek kötü durumlardan bir tanesidir. Maalesef birçok insanın başına gelen bu durumun nedenlerini biliyor musunuz? Farkında olmadan yaptığınız veya sizin dışınızda gelişen durumlar nedeniyle LinkedIn profiliniz kapatılabilir.
Bunun nedenlerinin neler olabileceğine ve bu konuda ne yapmamız gerektiğine yakından bakalım:
LinkedIn Profiliniz Yaptığınız Bir Şey Nedeniyle Kayıp Olabilir.
LinkedIn’in Kullanıcı Sözleşmesini okumak için bir çoğumuz vakit ayırmıyoruz. Ancak sözleşmede detaylı bir şekilde kullanıcıların “Hakları ve Sınırları” açıkça belirtilmiş. Bu nedenle Kullanıcı Sözleşmesini yakından incelemenizi tavsiye ederim. Şu anda yapıyor olabileceğiniz ve LinkedIn’i yaptırım işlemlerine yönlendirebilecek aksiyonlarla ilgili birçok uyarıcı madde var. Kurallar sıklıklıkla revize edilse de “Haklar ve Sınırlar” bölümünde şu ifadeler yer alıyor:
“LinkedIn, bağlantılarınızın sayısı ve diğer üyelerle iletişim kurabilmeniz dahil olmak üzere Hizmetleri kullanımınızı sınırlama hakkını saklı tutar. LinkedIn, bu sözleşmeyi veya yasayı ihlal etmeniz veya hizmetleri kötüye kullanmanız (örneğin, yapılması ve yapılmaması gerekenler veya profesyonel topluluk politikalarından herhangi birini ihlal etmeniz) durumunda hesabınızı kısıtlama, askıya alma veya feshetme hakkını saklı tutar.”
Kısacası kurallarını ihlal ederseniz hesabınızı kapatabileceklerini açıkça söylüyorlar. Belki de yaptığınız bir şey nedeniyle hesabınız askıya alınmış olabilir. Bu nedenle Kullanıcı Sözleşmesine göz atmanızı tavsiye ederim.
LinkedIn Profiliniz Kayıp İse Bunlardan Birini Yapmış Olabilirsiniz.
📌 Kendiniz, nitelikleriniz, iş deneyiminiz, bağlantılarınız veya başarılarınız hakkında yanıltıcı veya aldatıcı bilgiler vermek.
📌 Başkalarını korkutmak için yanlış bilgi paylaşmak. Hizmetlerde sansürsüz, müstehcen veya pornografik içerik paylaşmak.
📌İnsanları taciz etmek, kötüye kullanmak veya diğer istenmeyen iletişimleri göndermek (ör. romantik teklifler, müstehcen içerik, önemsiz posta, istenmeyen posta, zincirleme mektuplar..) Hizmetlerde nefret söylemine, nefret gruplarına, teröristlere veya şiddet içeren suçlara karışmak.
Üyelerin bunlardan herhangi birini yaptığını görürseniz, onları LinkedIn’e bildirmeniz gerekir.
Birisi sizi kötü davranış nedeniyle şikayet ederse, LinkedIn hesabınızı kapatma hakkını saklı tutar. Bu nedenle yukarıdaki maddelere dikkat etmek oldukça önemli.
LinkedIn Profiliniz Kontrolünüz Dışındaki Koşullar Nedeniyle Kaybolabilir.
🔸 Bağlantı listenizde eksik adlar varsa,
🔸 Eksik LinkedIn önerileri varsa,
🔸 Site arızası nedeniyle sorun yaşanıyorsa,
🔸 Hesabınız saldırıya uğramışsa,
LinkedIn profiliniz kaybolmuş olabilir. Bu gibi durumlarda LinkedIn profil içeriğinizin bir kopyasını kaydetmeniz oldukça önemli. Hesabınızın üst kısmındaki LinkedIn menüsünde “Ben”in altındaki “Profili Görüntüle” kısmına gidin ve profilinizde adınızın üstünde “Profil bölümü ekle” düğmesini göreceksiniz. Bunun yanında, “Diğer” düğmesine tıklayın. “PDF’ye Kaydet” e tıklayın. Bu şekilde profilinizi PDF olarak kaydedebilir ve sorun oluşması durumunda önlem alabilirsiniz.
LinkedIn’in potansiyelini keşfetmek ve hizmetlerimizle ilgili bilgi almak istiyorsanız bize ulaşabilirisiniz: LinkedTips – LinkedIn Eğitim & Danışmanlık