Yaşanan yeni gelişmeler yeni yaklaşımlar geliştirmeyi gerektiriyor. “Cold call” gibi geleneksel müşteri bulma yöntemleri geçerliliğini tamamen kaybetmek üzere. LinkedIn’de müşteri potansiyelinize gönderilen mesajlara her gün daha az yanıt geliyor. Müşterinin dikkatini çekmek bugüne kadar hiç bu kadar zor olmamıştı.
Birçok satış profesyoneli otomasyona, kişisel ilişki kurmak üzerine olmayan LinkedIn araçlarına yöneliyor. Bu nedenle yalnızca gelecekteki müşterilerini değil, ağlarını da hayal kırıklığına uğratıyor. Daha iyi bir satış performansı göstermek ve daha fazla potansiyel müşteri ile LinkedIn ağınızı genişletmek istiyorsanız bu bloğumuz sizin için.
Aşağıdaki 3 adım, satış yaratabilmek adına %40’a varan bir dönüş elde etmek için kanıtlanmış bir yaklaşımı bizlere özetliyor;
Adım 1 – Bağlantı İsteğinizi Gönderirken Dikkatli Olun
Potansiyel müşteriniz ilginç bir yazı paylaşmış, sayfanızda yaptığınız bir yoruma cevap vermiş veya sektörden ya da şirketinden bir haber paylaşmış olabilir. Bağlantı isteğinizi gönderirken kişinin bu paylaşımını, profilini veya şirketini araştırdığınızı göstermek önemlidir.
Bu aşamada satış yapmaya çalışmamalısınız. Güven yaratmalı, ilgi göstermeli ve tek amacınızın potansiyel müşterinizin ‘Kabul Et’ butonuna basması olduğunu bilmelisiniz.
***Ayrıca bağlantı isteğinize eklediğiniz notta ‘demo, video, randevu, toplantı’ gibi kelimeler kullanırsanız kabul oranınız %90 oranında düşecektir.
Adım 2 – Değer Yaratarak Müşterinizi Takip Edin
Müşteriniz bağlantı talebinizi kabul ettiğinde sizden hemen bir teklif istemeyeceği için siz de hemen ona teklif veya ürünlerinizi tanıtan bir mesaj atmamalısınız. Unutmayın, bu kişi size hala ne güveniyor ne de sadakat gösteriyor. İkinci adımda işte bu güveni sağlamalısınız.
Müşteriye işinde yardımcı olabilecek, sorununa çözüm bulabilecek özel dokümanlar, e-kitaplar veya çalışmalar gönderebilirsiniz.
Adım 3 – İlişkiyi Toplantıya Dönüştürün
Bu aşamanın amacı, müşterinizin ilettiğiniz içeriği sormasını sağlamaya çalışmaktır.
Aşağıdaki gibi sorular müşterinizin ihtiyacını fark etmesine yardımcı olacaktır;
“İçeriği incelemeniz için zamanınız oldu mu?”
“Bizden daha fazla bilgi almak ister misiniz?”
“Kurumunuzda kimler bu içerikten yararlanabilir?”
“Şu anda kurumunuzda en büyük zorluklar neler?”
Ve mesajın sonunda da görüşme isteğinizi şu şekilde iletebilirsiniz; “Bu zorlukların üstesinden gelmek için deneyimlerimin katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu olası iş birliğini keşfetmek için 30 dakikalık bir görüşmek ister misiniz?”
Bu 3 adımı uygulamak tabi ki aynı mesajı 200 potansiyel müşteriye otomatik olarak göndermekten daha fazla zaman alır ancak satış güvene dayanır. Ve güven; zamanınızı, çabanızı ve sabrınızı ister. Ama en önemlisi, katma değerinizden ve benzersiz içerik ürettiğinizden emin olmanız gerekir.
‘LinkedIn Satış & İş Geliştirme Eğitimi’miz ile ilgili bilgi almak için bize ulaşın.