Potansiyel bir müşteri ya da aday gözüyle çalıştığınız firmanın LinkedIn sayfasını incelediğinizde firmanızla çalışmak ister miydiniz?
Büyük ihtimalle şirketinizin LinkedIn’deki Şirket Sayfası, aslında ne kadar harika bir yerde çalışıyor olduğunuzu tasvir etmiyordur. Kimlere, nasıl bir hizmet verdiğinizden bile bahsetmiyor olabilir. Ne kadar harika bir kültüre sahip olduğunuzu yansıtmıyor olabilir. Ve bu bir sorundur.
Birçok potansiyel müşteri, sizin hizmetlerinizden ya da ürünlerinizden yararlanmaya karar vermeden önce “online izinizi” araştırmaya meyillidir. Bunun yanı sıra, bir araştırmanın verilerine göre, “büyük istifa” dönemine girilmesiyle beraber çalışanların %41’i işlerinden ayrılmayı planlamakta.
Potansiyel müşterilerinize hitap etmek ve mevcut çalışanlarınızı elinizde tutmak veya yeni adayları hızlıca kendi şirketinize çekmek için bazı adımlar atmanız gerekmektedir.
Peki ne yapabilirsiniz?
LinkedIn’deki şirket sayfanızı düzenli olarak kontrol etmiyor olabilirsiniz. Eğer durum buysa, bu makaleyi pazarlama ekibinizle paylaşmanız gerekiyor! Fakat sizin yöneticiliğiniz varsa, LinkedIn şirket sayfanızın sağladığı ücretsiz özelliklerden en iyi şekilde yararlanmaya hemen başlayın.
Web siteniz ve diğer sosyal platformdaki hesaplarınız için markanızı yansıtan bir “banner” oluşturun. Masaüstü ve mobil platformlarına uygun boyutlarda olduğundan emin olun. LinkedIn’in en güncel boyut yönergelerini takip etmeye dikkat edin. Kişisel profillere uygun bir versiyonunu oluşturabilir ve bunları çalışanlarınızla da paylaşabilirsiniz.
Tutarlı bir mesaj iletmek için marka sloganınızı ve CTA butonunuzu birleştirin. Örneğin biz, “(Slogan) LinkedIn’in potansiyelini hemen keşfedin! (CTA)Hemen Teklif Al” kullanmaktayız. “Hemen teklif al” butonu, müşterilerimizin LinkedIn eğitimcilerimize direkt e-posta ile ulaşabildikleri sayfaya yönlendirmektedir. 😊
Sayfanızda paylaşımlar yapmaya gelince, sadece iş ilanları eklemeyin. Şirketinizi ve kültürünü gerçekten sergilemek için içerikleri, videoları, bilgi grafiklerini ve belgeleri nasıl kullanabileceğinizi düşünün. Bu paylaşımlar sadece ürünleriniz veya hizmetleriniz değildir. Hatta ücretsiz “webinarlarınız” ya da blog yazılarınız da değildir. Hedef endüstrinizdeki uzmanlardan, tanınmış kişilerden, kendi şirketinizin yöneticilerinden ve çalışanlarınızdan yapacağınız alıntılarla bilgi grafikleri oluşturun. Şirketinizin en son gerçekleştirmiş olduğu yardım kampanyasından videolar paylaşın. Müşteri memnuniyetinizi kanıtlayan çalışmalarınızı ve hem müşterilerinizden hem de çalışanlarınızdan gelen referansları paylaşın. Hedef kitlenize odaklanın. İhtiyaçları nelerdir? Onlara yardımcı olabilecek bir podcast veya blog gönderisi paylaşabilir misiniz? Cevabınız evetse mükemmel! Hemen işe koyulun. Ve her gün olmasa da bir hafta içerisinde 2-3 içerik paylaştığınızdan emin olun.
“Hakkımızda” videonuz var mı? Genel Müdür’den bir mesaj? Sayfanıza gelen herkesin görebilmesi için sayfanızın en üstüne sabitleyin.
LinkedIn Live’a başvurun. LinkedIn Live, uzmanlığınızı, çalışanlarınızı, müşterilerinizi ve diğer konu uzmanlıklarınızı sergilemek için harika bir canlı yayın platformudur. Her hafta özel konuklar getirebilir, önemli sektör haberlerini paylaşabilir veya müşterilerinizle röportajlar gerçekleştirebilirsiniz. Bunu kim olduğunuzu, ne yaptığınızı ve nasıl yardım ettiğinizi göstermek için yapabilirsiniz.
LinkedIn’in “Şirketim” sekmesi ile çalışan bağlılığını artırın. Şirketinizin 200’den fazla çalışanı varsa, bu özelliği, organik gönderileri ve pazarlama ekibiniz tarafından çalışanlarınız için oluşturulan küratörlü içerikleri paylaşmak için kullanabilirsiniz. Çalışanlarınız, önerilen makalelere gidip “paylaşı” tıklayarak, @mention, #hashtag ve görseller gibi alakalı medyatik özellikler ekleyebilir, kendi ağlarında incelenmiş ve yazım denetimi yapılmış içerikler paylaşabilir. İş yıldönümlerinin ve yeni işe alınanların kutlanmasını destekleyen şirket kültürü özellikleri vardır. Çalışanlar ayrıca iş arkadaşlarından gelen trend LinkedIn gönderileriyle etkileşime girerek birbirlerini destekleyebilir.
Şirketinizin LinkedIn sayfası bir kereye mahsus bir proje değildir. Banner’larınızı ve videolarınızı yeni girişimlerinizi yansıtacak şekilde güncellemeye devam etmeniz gerekir. Düzenli paylaşımlar yapın ve çalışanlarınızın da paylaşabilmesi için çok sayıda alakalı içerikler eklediğinizden emin olun. Sayfaya ve analizlerine erişiminiz varsa, etkileşimlerinizi inceleyerek hangi içeriklerinizin daha çok görüntülenme aldığına dikkat edin.
Nasıl yararlanacağınızı biliyorsanız, LinkedIn iş sayfaları, şirketiniz ve markanız için harika bir kaynak olabilir. Sayfanızı hedef kitle odaklı tutmayı unutmayın. Müşterilerinizin ve çalışanlarınızın ilgisini çekecek neler yapabilirsiniz? Yukarıdaki stratejileri uygularsanız, başkalarının birlikte çalışmak istediği bir kültürü sergilemeye adım atmış olacaksınız!
Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız her zaman “LinkedIn Şirket Sayfası Yönetimi & İçerik Pazarlaması” hizmetimizden yararlanabilirsiniz!
Kaynak: Fast Company