Facebook uzun yıllar dünyadaki en büyük sosyal medya ağı olarak popülerliğini korumuş olabilir ama LinkedIn’in hikayesi daha da eskiye uzanmakta. Daha da önemlisi, kişisel markasını ve iş ağını geliştirmek isteyen herkes tarafından “profesyonel sosyal medya platformu” olarak anılmakta.
İstatiksel Bakış
Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde LinkedIn, Google’ın trendler listesinde %60’tan fazla artış göstermiş durumda. Şaşırtan istatistikler sadece araştırılma sıklığında da değil!
- LinkedIn günümüzde neredeyse 740 milyon üyeye sahip – 55 milyondan fazla da kayıtlı şirket bulunuyor!
- Bu üyelerin %40’ı LinkedIn’e her gün giriş yaparak aylık 1 milyarı geçen etkileşim sağlıyorlar. İlginç olan kısmını soruyorsanız; LinkedIn’de kullanıcıların geçirdiği günlük vakit yalnızca 17 dakika! Bu yüzden iyi bir izlenim bırakıp bırakmamak dakikalara bağlı.
- Teknolojinin içine doğan Z Kuşağına rağmen LinkedIn kullanıcılarının %60’ını Y Jenerasyonu oluşturuyor. Sitede kayıtlı 87 milyon Y Kuşağı üyesinin 11 milyonuysa çalıştıkları yerlerde karar verici pozisyonda.
- Potansiyel aday veya müşteri bulma konusunda son derece iyi bir kaynak olan LinkedIn bu konudaki yetkinliğinde, reklamların yoğun olduğu Facebook ve Twitter’ı %277 gibi büyük bir oranla geride bırakıyor.
- Sitede 55 milyon kayıtlı şirket bulunduğundan bahsetmiştik. Sürekli gelişen ve değişen yapıdaki şirketlerin LinkedIn’deki varlığı haliyle beraberinde 14 milyon açık pozisyon doğuruyor.
- Açık pozisyon demişken İşe Alımcıları unutmak olmaz. Profesyonel kariyerine İşe Alımcı olarak devam eden kullanıcıların %87’si düzenli olarak LinkedIn’i kullanıyor.
- Bu konudaki diğer ilginç bir unsursa “Statistic Brain Research Institute” bulgularına göre 122 milyon insan LinkedIn üzerinden iş teklifi almış! 35 milyon kullanıcı ise LinkedIn üzerinden gerçekleştirilen danışmanlık sayesinde iş bulmuş. Bu sebeple şu açık bir gerçek: Her dakika LinkedIn sayesinde 3 kişi yeni bir iş sahibi oluyor 😊
- Peki ya iş arayanlar? LinkedIn’in “boolean” dilini biliyor olması tabii ki iş arayanlar için görünürlüklerini artırarak kolaylık sağlıyor. Fakat şöyle de bir gerçek var: Profilinde profesyonel fotoğrafı olan kullanıcılar, olmayan kullanıcılara göre tam 14 kat daha fazla görüntülenme alıyor.
- En son çalıştığı pozisyonu profil başlığı olarak kullananlar 5 kat daha fazla ağ kazanırken, yetkin olduğu özelliklerin en az beşini listeleyenlerse beklediği iş fırsatı için 31 kat daha fazla keşfedilme şansına sahip.
Bu istatistiklere dayanarak “profesyonel sosyal medya platformu” LinkedIn’in iş dünyasının göz ardı edilemez bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Sizin de LinkedIn hakkında belki de kendiniz keşfettiğiniz ilginç istatistikleriniz varsa paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: kinsta.com/blog/linkedin-statistics/