LinkedIn, global olarak birçok firma tarafından tercih edilen sosyal ağların başında geliyor. Bu konuda ticari pazarlama için Facebook veya Instagram kadar dikkat çekmese de günümüzde birçok firma bu platformda varlığını sürdürüyor. En önemlisi, platform yalnızca firmalara değil; birçok profesyonele ve düşünce liderine de ev sahipliği yapıyor. Son dönemde özellikle de B2B sektöründe faaliyet gösteren firmalar, pazarlama stratejilerinde LinkedIn’e de yer veriyor!
Gelin durumu sayısal olarak inceleyelim:
Sayısal olarak bakıldığında LinkedIn’in yaklaşık 722 milyondan kullanıcısı bulunuyor. Platformu aylık aktif olarak kullanan kullanıcı sayısı ise yaklaşık 303 milyon! Bu kullanıcıların %40’ı ise platformu her gün ziyaret ediyor. Pek çok işletme için önemli olan ise 90 milyon üst düzey profesyonel ve düşünce lideri ile 63 milyon karar alıcının LinkedIn’i kullanıyor olması.
B2B pazarlamacıların ise %97’si LinkedIn’i bir içerik dağıtım kanalı olarak değerlendiriyor. Bu konuda LinkedIn’in sosyal medyadaki B2B liderlerinin %80’ine ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz!
Rakamlara bakacak olursak artık günümüzdeki çoğu firmanın özellikle de online pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak LinkedIn’e neden yer vermeyi seçtiğini çok daha iyi anlıyoruz 😊
Peki, bu stratejinin belirlenmesinde LinkedIn’de nasıl bir yol izlenmeli?
- Öncelikle LinkedIn pazarlama hedeflerinizi belirleyin: LinkedIn’de pazarlamanın diğer sosyal pazarlamalardan hiçbir farkı yoktur. Her kampanyaya hedeflerinizi belirleyerek ve belirleyerek başlamalısınız.
- Hedef kitlenizi tanımlayın: Sosyal pazarlama başarısının kritik sırlarından biri de hedef kitlenizin zevklerini ve ilgi alanlarını tam olarak anlamaktır.
- LinkedIn şirket sayfanızı oluşturun ve aktif olarak yönetin: LinkedIn’deki herhangi bir işletme veya şirket için çekici, bilgilendirici bir şirket sayfası gereklidir çünkü sayfanız hedef kitlenizin LinkedIn’de ziyaret edebileceği ilk yer olacaktır. İster ürün satıyor olun ister sadece LinkedIn’i marka bilinirliği oluşturmak için kullanın; şirket sayfanızın bu konuda sanal bir mağaza özelliği taşıdığını unutmayın!
- Şirket sayfanızın tanıtımını yapın: Anahtar kelimelerin mantıklı kullanımı şirket sayfanızın LinkedIn aramalarında görünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda web sayfanızdaki ve diğer sosyal hesaplarınızdaki bağlantılı bir LinkedIn logosu, insanları sizi LinkedIn’de takip etmeye teşvik eder. Unutmayın ki LinkedIn sayfanız ne kadar görünürse, platformda o kadar başarılı olursunuz.
- Şirket sayfanızda firmanıza veya sektörünüze dair ilgi çekici içerikler paylaşın: Tüm sosyal medyada olduğu gibi, LinkedIn’de de sosyal olmanız gerekir. Özellikle de potansiyel hedef kitlenizin ilgisini çekmek istiyorsanız LinkedIn, sektöre dair gönderi veya blog yazıları oluşturmak ve paylaşmak için mükemmel bir kanal!
- İçeriklerinizde görsel medyaya yer vermeyi unutmayın! İyi bir görsel her zaman bir metin denizinden daha fazla etkileşim yaratır. Özellikle de sosyal medyada dikkat çekmek, gönderi veya blog yazılarınızın okunmasını sağlamak için mutlaka içerikle uyumlu görseller veya videolar kullanmalısınız.