LinkedIn’i en çok kullanan gruplardan birisi; satış profesyonelleri. Özellikle B2B satış alanında oldukça önemli getiriler sağlayan LinkedIn, B2C satışta da kullanımının her geçen gün artmasıyla, satış için önemli bir platform olmaya devam ediyor. Bu blogda sizlerle bir satış profesyonelinin LinkedIn profilinin nasıl olması gerektiğini paylaşacağım.
Önce profilin satışa etkisinin önemini bir istatistikle açıklamak istiyorum; potansiyel müşterilerinizin %50’si, eğer profiliniz tamamlanmamış ise ürün/hizmetinizi satın almaktan kaçınıyor. Çünkü eksik bir profil ile yarattığınız algı sebebiyle, güven veremiyor ve satın alma için kişiyi teşvik edemiyorsunuz. İşte profil konusu bu kadar önemli.
Paylaşacağım bilgilere dayanarak profilinizi düzenleyip LinkedIn’in hiç ummadığınız fırsat kapılarını arayabilirsiniz. Tabi bu fırsatlar için iyi bir profile sahip olduktan sonra etkin kullanımın da önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var.
1. Ayarlar ve URL
Her şeyden önce profil ayarlarınızın herkese görünür olarak açık olduğundan emin olmalısınız. Bir satış profesyoneli olarak görünür olmanız önemli.
Profil ayarlarınızdan sonra URL’nizi adınız-soyadınız şeklinde düzenlemeniz Google aramalarında LinkedIn profilinizin üst sıralarda çıkmasını sağlayacaktır.
2. Profil Fotoğrafı
B2B alıcılarının %65’i bir satıcıyla etkileşime girme kararını, profil fotoğraflarından etkilenerek verdiğini iletmiş. Bu yüzden gerçek hayatta bir müşteri ile tanışmaya giderken nasıl göründüğünüzü düşünün ve bu görünüşe uygun bir fotoğraf seçin.
3. İlgi Çekici Bir Başlık
Unvanınız tek başına sizinle ilgili iyi bir hikaye anlatmaz. Potansiyel müşterilerinizin sizinle ilgili daha fazla bilgi istemesini sağlayan bir başlık yaratmalısınız.
Potansiyel bir müşterinize o kişi ve şirketi için nasıl değer kazandıracağınızı anlatırken kullanacağınız cümleleri düşünün ve bundan bir başlık (headline) çıkarın.
Aynı zamanda müşterilerinizin hizmet ve ürününüzü ararken kullanacağı kelimeleri de düşünüp hem başlığınıza hem hakkında kısmına bunları eklemeniz bulunurluğunuzu artıracaktır.
İlgi çekici bir başlık şu sorulara cevap vermeli;
Ne yapıyorsunuz ve kimler için?
Sunduğunuz değer ne?
Sizi farklı kılan ne?
Vaadiniz ne?
Sizinle iletişim kurmanın yolları neler?
4. Kişisel Bir Özet
Yaygın bir hata, özeti potansiyel müşteriler yerine işe alımcılar için yazmak oluyor. Örneğin son 3 yıldır satış kotanızı aştığınızı söylemeniz müşteriyi değil işe alımcıyı etkileyebilir. Hatta fazla satış odaklı olduğu için müşteriniz itici bulabilir.
Örneğin: “Milyon dolarlık anlaşmaları kapatıyorum” özgeçmiş için iyidir fakat “Müşterilere milyonlarca dolar tasarruf sağlıyorum” demek müşteri için iyidir.
5. Deneyimler
Bu alanı da müşteriler için yapabileceklerinizi, sağladığınız çözümleri sergileyerek kullanın. İşe alım uzmanlarınız için yazdığınız görev tanımı gibi değil.
6. Tavsiye ve Onaylar
Memnun müşterilerinizden tavsiye ve yetkinlikleriniz için onay isteyin.
İyi bir tavsiye nasıl iş birliği yaptığınızı açıklar ve müşterinin sizinle çalışarak nasıl fayda sağladığına dair spesifik örnekler içerir.
Aynı zamanda tavsiye ve onaylarınız ne kadar fazla olursa o kadar güvenilir bir algı oluşturursunuz.
Bireysel Profil Düzenleme ve Optimizasyon hizmetimiz ile ilgili teklif almak için: https://linkedtips.com/bilgi-al/